Najpopularnija turistička destinacija trogirske rivijere, smješten u srcu otok Čiova. Od Trogira, grada UNESCO-ve Svjetske baštine, udaljen je tek nekoliko kilometara i povezan mostom.
Dva Okruga, Gornji i Donji, smjestili su se uz prostranu i zaklonjenu uvalu Saldun, jednu od najugodnijih uvala naše obale.

Uzduž Okruga Gornjeg proteže se dva kilometra duga šljunčana plaža, šetnica, koja u ljetnim mjesecima postaje središe života rivijere. Danju je ispunjena kupačima, nizom sportskih i rekreativnih aktivnosti, ugostiteljskom ponudom, a noću se život nastavlja u barovima uz more.

Dakako, najpoželjniji je ljeti kada su vremenske prilike najpovoljnije za korištenje svega onoga što nudi čisto more,okolini otoci, a posebno brojne okruške plaže i uvale. Pored poznate kilometarske plaže omiljene su i one skrovitije u uvalama Duboka i Široka, potom one uz naselja Bok, Bušinci i Mavarštica okrenute jugu. Na samom rtu, punti otoka smjestila se plaža Kava, nazvana po starom kamenolomu pred kojim se prostire. Za izlete brodicom najugodnije su zaštićene uvale Kancelirovac i Racetinovac.
Nakon živih ljetnih mjeseci i ugodnog kasnog, rujanskog ljeta, Okrug postaje mjesto svojih stanovnika, ali ne zatvara vrata nerijetkim posjetiteljima koji više vole mir i duge šetnje uz more i u prirodi. Zimi je pravo primorsko mjesto, usporenog i ugodnog života, punog užitaka i ljepote. Uvijek je lijepo prošetat i boravit u Okrugu. Bilo ljeto ili zima uvijek se ima što doživjet, obići i vidjeti.

Na samoj obali Okruga drevna je crkva sv.Tudora, kamo se prema povijesnoj predaji u osamu povukao prvi trogirski pustinjak. Na otočiću Fumiji tragovi su crkve i samostana sv.Eufemije, kasnoantičkog lokaliteta gdje su za vrijeme radova na zemlji boravili trogirski benediktinci. Gradski plemići na južnoj strani zaljeva Saldun grade svoje prostore za ladanje, u uvali Racetinovac još stoje ruševine onog braća Racettini.